Laatste Nieuws

recent

Wel of niet vaccineren?

De laatste tijd wordt er veel gepubliceerd over vaccinaties. Ook wij merken dit en krijgen veel vragen van jonge ouders of ze nou wel hun pas geboren kind moeten vaccineren of niet.
Veel mensen laten hun kinderen niet inenten vanwege hun geloofsovertuiging. Echter steeds meer “ niet-gelovige” mensen laten hun kinderen ook niet vaccineren. Is het niet-inenten slim om te doen? In dit artikel ga ik je niet het antwoord hierop geven, maar ik probeer je keuze kracht bij te zetten zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen. Veel ouders denken er niet over na en laten hun kinderen gewoon vaccineren. Waarom? Gewoon omdat het hoort. Het zit te zeer ingebakken in het systeem.

Zelf hebben wij drie kinderen en ook wij zijn gelovig. Onze oudste zoon is 8 jaar en hem hebben we laten inenten. Als hij 9 jaar wordt, krijgt hij een oproep voor de DTP (difterie, tetanus en polio) en BMR (bof, mazelen, rode hond). Onze 2de zoon is nu 6 jaar en toen hij 4 jaar werd kreeg hij de oproep voor de DKTP (difterie, kinkhoest, tetanus, polio). Hier hebben we niet voor gekozen. Onze dochter is nu 3 jaar en zij heeft helemaal geen vaccinaties gekregen. Als we het opnieuw mochten doen, zou het onze keuze zijn om helemaal niet te vaccineren.

Het is echter een enorm moeilijke keuze. Ik weet nog goed, dat onze eerste zoon zijn eerste oproep kreeg. Eigenlijk wilde ik het niet, ik had er al veel over gelezen. Maar ja, daar zit je dan op het consultatiebureau. Helemaal nieuw als ouders en eigenlijk nergens verstand van en je wilt het beste voor je kindje. Uiteindelijk ga je dan af op het advies van de arts en laat je hem toch vac- cineren. Wel met een enorm dubbel gevoel.

Het keerpunt is bij ons gekomen toen onze 2de zoon de oproep kreeg voor de BMR toen hij 4 jaar werd. We hebben er toen veel over gelezen en veel mensen in onze praktijk gehad, die hun kinderen ook niet hadden laten inenten. Allemaal waren deze kids gezond en deden het goed op school. Toen kwam ik ook een aantal artikelen tegen dat vaccinatie autisme zou kunnen veroorzaken. Vanaf dat moment hebben we gekozen om niet meer te laten inenten. Ook dan blijft de keuze moeilijk, want je gaat weer op controle bij het consultatiebureau. Dan ga je zeggen dat je geen vaccinaties meer wilt; je moet die arts dan eens zien kijken. Of je gek bent of zo. Als je dan vraagt naar de bijsluiter van het vaccin, wordt er nog gekker gekeken. Dat is toch een normale vraag dacht ik. Bij een doosje paracetamol zit er ook een bijsluiter. Je wilt immers de bijwerkingen weten, toch? Of zou een vaccin geen bijwerkingen kunnen geven? Ik vind dat je daar heel goed over na moet denken. Je spuit toch iets in het lichaam wat niet-natuurlijk is. Lees hier meer over op: http://www.vaccinvrij.nl/pages/hoofdstuk3.html. Als je deze pagina leest zet het je zeker aan het denken. Maar het is nog steeds geen wetenschappelijk bewijs. Op pubmed (medische database naar referenties van wetenschappelijke onderzoeken) kwam ik een artikel tegen waarin staat dat er serieuze risico’s zitten aan het vaccineren van Amerikaanse kinderen (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25086160). Echter is het nog niet volledig aangetoond dat de nadelen opwegen tegen de voordelen van vaccineren. Aanwijzingen zijn er wel, maar vervolgonderzoek is zeker nodig!

Mijn kinderen zijn gezond, mijn 1ste zoon gaat elk jaar nog gewoon over op school, maar is wel wat traag op school. Mijn 2de zoon heeft de diagnose Autisme-PPD-NOS en heeft een achterstand van twee jaar. Of het komt door de vaccinatie is moeilijk aan te tonen. Er zijn genoeg artikelen op het Internet te vinden die van mening zijn dat het wel zo is. Mijn dochter die niet gevaccineerd is, is drie jaar. Volgend jaar gaat zij naar school en wij hopen natuurlijk dat zij het goed gaat doen op school.

Onze mening is erg duidelijk en ons advies is; niet inenten! Ik vind dat je je er goed in moet verdiepen en ook niet zomaar mijn advies moet aannemen. Je moet een weloverwogen beslissing nemen! Ik heb vrienden, waarbij de moeder niet wil inenten en de vader dit wel wil doen. Volgens hem hoort het zo. Vaccineren doe je gewoon en je stelt er geen vragen bij.

Kies je wel voor vaccineren, dan is mijn advies om naar een Antroposofisch Consultatiebureau te gaan of vraag om een gespreid vaccinatieprogramma. Bij een Antroposofisch Consultatiebureau is het advies om in het eerste levensjaar geen vaccinaties te zetten. Het kindje is nog teveel met de ontwikkeling bezig. Is het het eerste levensjaar gepasseerd, dan worden er geen cocktails gegeven, maar wordt er per vaccin gevaccineerd. Dus niet alles tegelijk. Waar ook naar wordt gekeken, is of het kind op het moment van de vaccinatie wel fit is. Is hij of zij niet verkouden of sluimert er nog iets anders? Dan wordt er namelijk niet gevaccineerd en wordt er gewacht. De weerstand is dan te laag om extra ziektekiemen te ontvangen, want dan is het risico op bijwerkingen juist te hoog.

Maar waarschijnlijk een beter advies is: ga op je intuïtie af. Luister naar je gevoel en volg je eigen hart. Er zijn verschillende websites waar je advies kunt inwinnen over het Rijksvaccinatieprogramma. Twijfel je of je kinderen moet vaccineren of wil je er meer over weten zou ik zeker http://www.vaccinatieschade.be/infoa.html voor België en voor Nederland o.a. www.vaccinatieraad.nl eens bezoeken. Ook is de Vaccinatieraad op Facebook actief. Zo hebben zijn medio augustus een artikel gepost dat Japan gestopt is met verplicht vaccineren van het BMR- vaccin. Bron: www.zaplog.nl. De reden dat ze hiermee gestopt zijn is dat er in vier jaar tijd door deskundigen onderzoek is gedaan naar de schade wat het BMR-vaccin veroorzaakte. Er waren ruim 3900 schadeclaims ingediend door ouders, een kwart van die claims kwam voor rekening van het BMR-vaccin. Het vaccin werd in de ban gedaan nadat duidelijk werd dat een recordaantal kinderen non-virale hersenontsteking en andere klachten ontwikkelden na een inenting. Er is toen gekozen voor een ander BMR-vaccin, maar ook daar kwamen veel schadeclaims van. Volgens de Japanse overheid is het risico te groot. Er stierven drie kinderen na inenting met het vaccin en acht kinderen hielden er een ernstige blijvende handicap aan over, waaronder blindheid, doofheid en verlamming.

Kiest u niet om te vaccineren, zorg dan wel dat uw kinderen gezonde voeding krijgen, eventueel aangevuld met voedingssupplementen zoals vitamine D en probiotica. Gezonde voeding versterkt de weerstand en zorgt ervoor dat het lichaam een ziekte op een natuurlijke wijze doorloopt. Op deze manier wordt de weerstand nog verder versterkt. Heeft u geen idee wat echt gezonde voeding inhoudt, neem dan contact met ons op.

Of u nou wel of niet kiest voor vaccineren, het is mij niet u te overtuigen om niet te vaccineren, maar wel om u weloverwogen beslissing te laten nemen. Uw kinderen zullen u hier in de toekomst dankbaar voor zijn.

Aschwin van Diermen
Foto’s: Holtackers Reclamegroep nv 

Wel of niet vaccineren? Reviewed by Holtackers Reclamegroep on 06:22 Rating: 5

Geen opmerkingen:

All Rights Reserved by Holtackers Reclamegroep © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by UP-TO-DATE WebDesign

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

UP-TO-DATE WebDesign | (c) 2014 Holtackers Reclamegroep. Mogelijk gemaakt door Blogger.