Laatste Nieuws

recent

Eerste Wereldoorlog

Eerste publicatie over Eerste Wereldoorlog in Lanaken verschenen

In het boek wordt in verschillende artikels verteld over bekende en minder bekende feiten en gebeurtenissen in Lanaken en deelgemeenten Gellik, Neerharen, Rekem en Veldwezelt. Uiteraard wordt het verhaal van de beschieting van Lanaken op 4 oktober 1914 uit de doeken gedaan en komt de lezer alles te weten over de acties van toenmalig burgemeester Edgard de Caritat. Hiervoor werden de gemeentelijke archieven doorploegd, maar werd ook onderzoek in andere archieven uitgevoerd.

Ook het dagelijkse leven net voor de oorlog en de invloed van de oorlog op de lokale bevolking komen aan bod. Denk maar aan de inkwartieringen van Duitse soldaten en de opeisingen die in het kader van de oorlog gebeurden. In een laatste hoofdstuk worden de spionageactiviteiten toegelicht.

“Daar zijn de Duitsers” is het eerste boek in een reeks van 5 boeken. De komende jaren wordt hard gewerkt aan de volgende boeken in de reeks. In 2015 mag u een publicatie verwachten met als thema de elektrische draad, die volgend jaar exact 100 jaar geleden werd geplaatst tussen België en het neutrale Nederland. In 2016 is het dagelijkse leven aan de beurt, in 2017 de soldaten uit Lanaken en tot slot in 2018 de bevrijding en de herinnering aan de oorlog.

Het boek werd geschreven door Katelijne Beerten, Gerard Bongaers, Rob Defresne, Julien Daenen en Jean Maenen en is te koop bij de dienst Erfgoed. Kostprijs € 5,00.

Dienst Erfgoed, Koning Albertlaan 110, T 089 776 111, erfgoed@lanaken.beElke werkdag geopend van 9u tot 12 uur.

Eerste Wereldoorlog Reviewed by Holtackers Reclamegroep on 16:58 Rating: 5

Geen opmerkingen:

All Rights Reserved by Holtackers Reclamegroep © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by UP-TO-DATE WebDesign

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

UP-TO-DATE WebDesign | (c) 2014 Holtackers Reclamegroep. Mogelijk gemaakt door Blogger.