Laatste Nieuws

recent

Een droomvakantie aan boord van een echt zeilschip

Op reis met Reisbureau White Sun: Samen met mijn man René stapte ik eind augustus aan boord van het zeilschip de Star Flyer. De rederij Star Clippers staat bekend om zijn authentieke zeilschepen en staat garant voor de perfecte zeilvakantie waarbij traditie naadloos aansluit op de moderne gemakken en het comfort van deze tijd. Aan boord van de zeilschepen van Star Clippers heerst een ontspannen en informele, maar elegante sfeer. De bemanning is vriendelijk en behulpzaam. Bent u een zeilliefhebber dan kunt u de officieren en bemanning een handje helpen bij het hijsen van de zeilen. Houdt u van een sportieve uitdaging, klim dan in de mast! Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om lekker te luieren in een comfortabele dekstoel, een boek te lezen of verkoeling te zoeken in het zwembad.

De rederij heeft 3 verschillende schepen; de Royal Clipper, de Star Flyer en de star Clipper. Wij kozen voor de Star Flyer omdat een aantal bestemmingen op deze route nog onbekend waren voor mij. De Royal clipper is het grootste schip, gebouwd naar het model van het legendarische zeilschip Preusen. Dit schip heeft 5 masten, is 134m lang en heeft plaats voor 227 gasten. De Star Flyer en Star Clipper zijn beiden viermasters van 115 meter en bieden plek voor 170 personen. René en ik dromen ervan om met zo’n schip eens te varen in de Caraïben. Star Clippers biedt daar namelijk de mogelijkheid om échte kleine eilandjes te bezoeken die niet op de route staan van andere grote cruisemaatschappijen. Ook op deze reis hield ik een dagboek bij, veel leesplezier!

We zijn een dag eerder vertrokken en hebben overnacht in het mondaine Monte Carlo in Monaco, waar genoeg te zien en beleven valt. Door Monte Carlo loopt zelfs een treintje dat stopt bij alle hoogtepunten. Een bezoek aan het prinselijk paleis is de moeite waard, zeker tijdens de aflossing van de wacht om 11.45. In het paleis is ook een museum ondergebracht dat de geschiedenis van Monaco toelicht. Hier kun je ook kleding bekijken die Grace Kelly droeg in haar films. Daarnaast kun je ook een bezoek brengen aan haar graf in de kathedraal van Monaco. s ‘Avonds zijn we een hapje gaan eten bij P&P naast ons hotel. Hier hebben we lekker gegeten en het was niet duur.


Dag 1. 
Inschepen op de prachtige viermaster de Star Flyer in Monte Carlo.Bij de star Clippers kun je vanaf 16u inschepen, helaas geen minuut vroeger. Aan boord heb je natuurlijk een prachtig uitzicht op de baai van Monte Carlo.Het heeft wel wat als je s ‘avonds om 22u uit de haven vertrekt terwijl de bemanning de zeilen hijst met de verlichte masten terwijl op de achtergrond ‘Conquest of paredise’ van Vangelis klinkt.

Dag 2. 
Aankomst in L’Ile-Rousse, deze mooie pittoreske badplaats in Corsica is gekend om zijn mooie zandstranden en kristalhelder water. Het is ook geliefd om zijn mooie straten, terrasjes, overdekte markt en winkeltjes. Het is een rustig plaatsje met een aantal hotels. Vanuit Star Clipper worden hier geen excursies aangeboden omdat je de omgeving gemakkelijk op eigen gelegenheid kunt verkennen. Het sportteam van de Star Flyer biedt volop watersportmogelijkheden. Naast snorkelmateriaal voor de gehele week, bieden ze ook gratis kajaks, kleine zeilbootjes, windsurfen, wakeboarden en waterski aan.

Dag 3. 
Wegens teveel wind was de haven van Bonifacio gesloten, dat gebeurd wel vaker naar het schijnt.Daarom is het schip uitgeweken naar Ajaccio. Dit is een kleine plaats waar alles in het teken van Napoleon staat. Gelukkig zijn er ook veel strandjes, restaurants en winkeltjes. Hier kun je ook weer een treintje nemen dat je naar de mooiste uitzichten brengt en stranden zoals Barbicaja, Marinella en Le Scudo.Namiddag kregen we het bericht dat we in Ajaccio konden blijven, wegens zes meter hoge golven op zee. Omdat het schip tot s’ morgens in de haven bleef, hebben we genoten van een heerlijke nachtrust.

Dag 4. 
Vandaag zijn we naar Porto gevaren. Hier hebben we een prachtige boottocht gemaakt door het natuurreservaat van Scandola. In dit beschermde gebied mag je niet zwemmen, duiken of rondwandelen, waardoor je het alleen per boot kunt bezichtigen. Het heeft machtige natuurcontrasten, men noemt het ook wel “Promenade en mer”. We moeten dus zeker nog eens terug naar Corsica!

Dag 5. 
s‘Morgens van 09.00 u tot 13.00 u hebben we tijd in Porquerolles, een eiland voor de kust van Frankrijk. Hier zijn geen auto’s toegelaten waardoor er een overvloed is aan natuur, rust en mooie stranden. Je kunt dit eiland het best verkennen per fiets, of met elektrische wagentjes. Het is wel behoorlijk heuvelachtig. Namiddag bezoeken we Sanary sur Mer, kleine gezellige plaats, waar je opnieuw niet met de grote schepen geraakt.

Dag 6. 
Een bezoek aan het beroemde St. Tropez staat vandaag op ons programma. In de voormiddag gaan René en ik naar het strand, Pamplona Beach. We kijken onze ogen uit bij de vele strandbars, de ene nog mooier dan de andere! Hier leggen ook alle jachten aan om naar het strand te gaan... zoals wij met de auto naar het strand gaan. Dat kan allemaal hier! Wel opvallend is dat er veel honden op het strand zijn, wie weet komt dit door de invloed van de beroemde Brigitte Bardot.
Namiddag lag ons schip in de haven van St. Tropez, waar het fijn is om te kijken naar al die gezellige straatjes. Natuurlijk vele mooie dure boetiekjes en dure zaakjes, maar window shopping is ook aangenaam.

Dag 7.
Vandaag bezoeken we Cannes, bekend van het jaarlijkse filmfestival. We ontwaken met een prachtig uitzicht vanaf het schip; de helderblauwe zee en de palmbomen van de Promenade de la Croisette. Naast deze beroemde boulevard is oud Cannes ook heel mooi om te zien, je kunt dit te voet ontdekken of gebruik maken van een treintje dat langs de hoogtepunten rijdt. Aan winkels is er in Cannes ook geen gebrek, alle grote merken hebben een plek op La Croisette maar gelukkig zijn er ook leuke en betaalbare winkels te vinden in de wijk achter de promenade.

Dag 8.
Vandaag is de laatste dag van onze mooie reis, we keren terug naar Monte Carlo. Aan alle mooie liedjes komt een einde. Wij vonden deze route erg mooi vanwege de bijzondere plekken die je bezoekt en de natuur. Daarnaast is alles gemakkelijk te ontdekken, waardoor je nergens dure uitstappen hoeft bij te boeken. Een persoonlijke aanrader dus!

Mocht u vragen hebben over deze reis? Neem dan gerust (vrijblijvend) contact met me op via marina@whitesun.be
Een droomvakantie aan boord van een echt zeilschip Reviewed by Holtackers Reclamegroep on 08:59 Rating: 5

Geen opmerkingen:

All Rights Reserved by Holtackers Reclamegroep © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by UP-TO-DATE WebDesign

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

UP-TO-DATE WebDesign | (c) 2014 Holtackers Reclamegroep. Mogelijk gemaakt door Blogger.