Laatste Nieuws

recent

Mode


Zin in de winter ? 


Goed nieuws! De wintermode sluit aan bij de voorbije zomer en meer nog, zelfs bij de winter van vorig jaar. Superzachte vesten en mantels, traditionele walk-jas-jes, vrouwelijke jurken bij de dames. Kwaliteitstruien, prachtige jacks voor de mannen. En ook de benjamins mogen er zijn.

Androgyne looks 
Opvallend opnieuw de keuze voor androgyne looks, waarbij de zogenaamde Tom Boys tot voorbeeld strekken. Anderzijds veel tegenstel-lingen in de mode, maar niets nieuws onder de fletse winterzon. Supervrouwelijk tegenover stoer mannelijk, slimfit versus oversize, retro tegen futurisme en zwart tegenover wit.Bij de materialen noteren we veel chiffon, zijde, kasjmier als vrouwelijke look, maar ook tweed en flanel voor wie het iets mannelijker wil. Kleuren? Kobalt blijft, maar krijgt een iets donkerdere tint, vaak in combinatie met zwart. Ook oranje en geel vallen op, naast de huidtinten.Absolute blijver: de cuissardes en de Schotse ruit. De tartan doet het ook deze winter weer. Al-dan-niet in combinatie met laarzen. Dijhoge laarzen versus de platte veterschoenen en donkere pan-ties. Naar de vormgeving zien we ei-vorm, met ronde schouders en de bekende 80-ties vorm is terug, maar nu zonder de gevulde schouders. De invloed van The Great Gatsby is niet alleen voelbaar in de vele parties en fuiven, maar duikt eveneens op in de mode. Cirkelrokken en de A-lijn. Yes, de jaren 20 en 40 zijn terug van weggeweest. Misschien heb je nog ergens een kleerkast waar mama of oma nog een klassiek stuk heeft hangen. Vintage is dan het toverwoord. Een couturière in de buurt kan er een hedendaags nieuw kledingstuk uit toveren. En dan kom je nog exclusief op straat ook.

Modebewust

Mannen worden meer en meer modebewust. Urban chic en mooie gesneden maatpakken blijven het ook deze winter doen. Opvallend is de terugkeer van de zogenaamde ‘double-breasted’ blazer. Daarmee ben je helemaal ‘in’. Grijs met zwarttinten zijn de kleuren, maar niet in het minst allerlei blauwtinten. Ook groen en bordeaux blijven het doen. Opvallend mooi zijn de gladde, leren jacks en ook terug: de lange jassen. Prints, grote en kleine ruiten, nepbont voor wie durft en sportief als ‘day-wear’ mogen ook tot de blijvers worden gerekend. Net als de vintagelook en de spijkerkledij. Mannen hebben daarbij één nieuwe ‘to-do’ in hun lijstje: combineren om zo individueel zich te onderscheiden.

Anne-Marie Welkenhuyzen-Jacob
Fotocredits: Frank Lyman (Boetiek Shanna), Replay One Off, Gaastra, BraxMode Reviewed by Holtackers Reclamegroep on 16:01 Rating: 5

Geen opmerkingen:

All Rights Reserved by Holtackers Reclamegroep © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by UP-TO-DATE WebDesign

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

UP-TO-DATE WebDesign | (c) 2014 Holtackers Reclamegroep. Mogelijk gemaakt door Blogger.