Laatste Nieuws

recent

93e Autosalon 2015: Drive your Dream

Van 16 tot en met 25 januari grazen de heilige koeien weer op Brussels Expo aan de Heizel in Laken. Daar, aan het Belgiëplein, worden alle autoliefhebbers verwacht voor de 93e editie van het autosalon. Dit jaar is het weer de editie van de lichte bedrijfsvoertuigen, vrijetijdsvoertuigen en moto’s. 


Ben je een huisvader of een bedrijfsleider? Ben je een motorliefhebber of eerder gepassioneerd door mooie auto’s? Of ben je gewoon op zoek naar een leuke daguitstap? Het doet er niet toe, want iedereen kan hier zijn gading vinden. Een voordelige familiewagen of een stoer terreinvoertuig? Een moto om lange tochten met vrienden te maken? Op het Salon vind je ongetwijfeld wat je zoekt, want ook dit jaar tekenen alle grote merken present en zijn er Belgische en Europese premières.

Zo’n 180 exposanten, goed voor 100.000 vierkante meter showroom, bieden je de kans om je keuze te maken uit meer dan 1.000 geëxposeerde voertuigen. Informanten en leuke hostessen staan op elke stand ter beschikking om je daarenboven met raad en daad bij te staan. Januari is bovendien dé maand om een gunstige aankoop te doen of eenmaal terug thuis te onderhandelen met je lokale garagist. Want ook daar vallen koopjes te doen.

Tevens loopt van 23 tot 25 januari de 3e editie van het Dream Cars Salon. Een must voor liefhebbers van prestigieuze auto’s met oogverblindende carrosserieën. De meest begerenswaardige auto’s worden er samengebracht in een exclusief kader. Om er al enkele op te noemen: Alpina – Audi – Bentley – BMW – Ferrari – Infinity– Lamborghini – Maserati– Mercedes-Benz– McLaren – Porsche – Rolls-Royce en nog vele andere. Om Dream Cars te bezoeken, moet je wel een bijkomend toegangsticket van 5 euro aankopen. Op die manier draag je tevens een steentje bij voor een goed doel. Make-A-Wish vervult, dankzij deze inkomsten, de dromen van ernstig zieke kinderen. In paleis 12 kun je alweer watertanden voor een bijzondere verzameling prestigieuze wagens. Daarnaast hebben we de premières, prototypes en concept cars, die jaarlijks op de nodige belangstelling kunnen rekenen van menig fervent autokenner. Nieuw dit jaar zijn de ‘Belgian Racing Champions’ in paleis 1: een markante tentoonstelling van uitdagende sportauto’s en moto’s. 

Bedrijfsvoertuigen 

Er was de jongste tijd nogal wat discussie over de fiscaliteit bij de bedrijfsvoertuigen. Aangezien er niets over in het regeerakkoord te vinden viel, is dat aspect voorlopig van de baan. Al moet men zich hier niet op blindstaren, want afgelopen jaar reed slechts 15 procent van de bezoekers met een bedrijfsauto. Ook over de uitstoot werd er recent kritiek gegeven. Daarmee werd rekening gehouden door de leveranciers. De “Lichte Bedrijfsvoertuigen” die zich zowel richten naar vaklui als naar het grote publiek dat voor industrieel of commercieel gebruik op zoek is naar voertuigen van max. 7.5t voor het vervoer van goederen en/of van personen, zullen dat met eigen ogen kunnen vaststellen op de beurs. Alsmaar meer autobouwers hebben hier aandacht voor en reduceren de uitstoot tot het minimum. Ook de chauffeurs zelf doen een duit in het zakje: van de bezoekers rijdt dan nog wel 77 procent diesel, maar men heeft intussen een terugval genoteerd van 33 procent (cfr de aankopen). Afgelopen jaar reed 22,4 procent nog met benzine, maar door het geringe verschil dat is ontstaan tussen de prijs aan de pomp voor diesel en benzine, zal het aantal benzine auto’s dit jaar gevoelig zijn gestegen. Helaas doen LPG en hybride het nog steeds niet al te best: 0,8 procent van de bezoekers rijdt op gas, bezitters van een hybride wagen nog minder: 0,5 procent.

Benieuwd hoe de afdeling “Vrijetijdsvoertuigen en Moto’s” het deze editie doet. Hier is men weer eerder gericht naar het groot publiek, waar in hoofdzaak naast moto’s, vrijetijdsvoertuigen worden tentoongesteld zoals alle SUV terreinwagens, breaks, MPV, monovolumes en cabrio’s.

Hoe dan ook, doel van organisator FEBIAC is om 10 dagen lang een gunstig verkoopklimaat te scheppen voor meer dan 300.000 verwachte bezoekers. 

Transport

In twee aparte paleizen wordt overigens 4 dagen lang (16-19 januari 2015) de parallelle vakbeurs ‘Truck & Transport’ georganiseerd; dit is een professionele beurs voor het zware transport en koetswerkbouwers. De bezoekers van deze vakbeurs krijgen vrije toegang tot het publieke salon. De exposanten van lichte bedrijfsvoertuigen kunnen zo meegenieten van de belangstelling van deze professionele bezoekers. Kortom, het Salon is tevens de B2B-ontmoetingsplaats voor de grootste spelers uit de sector van het wegvervoer. En ten slotte mag niemand de talrijke animaties missen die je ook dit jaar weer naar adem zullen doen snakken!

Info: www.autosalon.be, ook op FB en Twitter, tel: 02.7786400
93e Autosalon 2015: Drive your Dream Reviewed by Holtackers Reclamegroep on 10:52 Rating: 5

Geen opmerkingen:

All Rights Reserved by Holtackers Reclamegroep © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by UP-TO-DATE WebDesign

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

UP-TO-DATE WebDesign | (c) 2014 Holtackers Reclamegroep. Mogelijk gemaakt door Blogger.