Laatste Nieuws

recent

Helm zoekt creatieve inbrengDe diensten Erfgoed en Cultuur zijn op zoek naar creatieve duizendpoten die een betonnen helm willen omvormen tot een Lanakens kunstwerk over de Eerste Wereldoorlog. Wie een idee heeft, mag dit kort op papier zetten. De meest creatieve inzending wordt gerealiseerd.


Het provinciebestuur zette een multimediale tentoonstelling op naar aanleiding van de herdenking van 100 jaar Eerste Wereldoorlog. Dit gebeurde onder de noemer ‘1914-1918: Kleine verhalen in een Groote Oorlog’. Elke gemeente werd daarom op de tentoonstelling gesymboliseerd door een grote betonnen stahlhelm. Via een QR-code wordt voor elke gemeente een lokaal verhaal verteld.

Vanaf eind februari verhuizen de betonnen stahlhelmen naar de 44 Limburgse gemeenten. Daar krijgen kunstenaars, creatievelingen, duizendpoten… de kans om hun versie van dat lokale verhaal te vertalen naar de helm. Om van de helm een lokaal kunstwerk te maken dus.

Zo ook in Lanaken. De stahlhelm krijgt van 20 februari tot 30 april een plaats op de Jan Rosierlaan, aan de trappen van het gemeentehuis. En dan is het aan u. We dagen de Lanakenaar uit om aan de slag te gaan met de helm, met onze geschiedenis. Veel beperkingen worden er niet opgelegd, de helm moet enkel herkenbaar blijven als helm. Het thema van het werk moet verwijzen naar een Lanakens verhaal uit de Eerste Wereldoorlog of, bij uitbreiding een boodschap van oorlog/vrede.

Na afloop van die periode, verhuist die Lanakense helm vervolgens, samen met de 43 andere Limburgse helmen, naar een voorlopig onbekende plaats in de provincie. Daar zullen de 44 lokale kunstwerken samengebracht worden en samen een permanent Limburgs monument voor de Eerste Wereldoorlog vormen.

Heb je interesse? 

Stuur dan nog voor 15 maart 2015 uw voorstel in bij de dienst Cultuur, Aan de Engelse hof 10, 3620 Lanaken. Illustreer dat met zoveel mogelijk fotomateriaal, of beschrijf het concept zo duidelijk mogelijk. Uw inzending is ook welkom wanneer u enkel een idee heeft en dit niet zelf kan uitvoeren! Een jury, bestaande uit de betrokken ambtenaren, zal de inzendingen beoordelen.

Wie meer info wilt, kan terecht bij de dienst Erfgoed, elke werkdag van 9-12 uur, of bij de dienst Cultuur van maandag tot vrijdag van 9-12 uur en van 13 tot 16.30 uur.

Of mailen naar erfgoed@lanaken.be, of naar cultuur@lanaken.be.

Wie nu al nieuwsgierig is, kan alvast een kijkje nemen op de website www.limburg1914-1918.be. Meer achtergrond over de gebeurtenissen in Lanaken vind je hier:

www.lanaken.be/debrandvanlanaken

Foto: AVS –Provincie Limburg 
Helm zoekt creatieve inbreng Reviewed by Holtackers Reclamegroep on 12:02 Rating: 5

Geen opmerkingen:

All Rights Reserved by Holtackers Reclamegroep © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by UP-TO-DATE WebDesign

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

UP-TO-DATE WebDesign | (c) 2014 Holtackers Reclamegroep. Mogelijk gemaakt door Blogger.