Laatste Nieuws

recent

Starterspremie als stimulans voor startende ondernemers en aanpak leegstand

Het gemeentebestuur wenst haar handelscentrum aantrekkelijker te maken door het aantrekken van nieuwe uitbaters van kleinhandelszaken. Aangezien de inrichtingskost voor starters vaak de belangrijkste financiële drempel is zal de starterspremie tijdens de volgende gemeenteraad ter goedkeuring worden voorgelegd. Met het invoeren van deze premie wenst het gemeentebestuur ook mee te werken aan het terugdringen van de leegstand in het centrum van Lanaken. 

De opstartpremie kan aangevraagd worden door een handelaar die vanaf 1 januari 2015 een handelszaak in een leegstaand handelspand uitbaat, een bestaande handelszaak heeft overgenomen of dit wenst te doen.

Ondernemers kunnen een starterspremie van maximum € 10.000 ontvangen voor de opstart van een zaak in een leegstaand handelspand dat opgenomen is in het leegstandregister. Er is ook een starterspremie van maximum € 5.000 voorzien voor andere handelspanden.

Voor de lancering van deze premie werkt het gemeentebestuur samen met vastgoedontwikkelaar Machon door middel van de wedstrijd “Pand zoekt ondernemer”.

Wil je graag je eigen winkel openen? Is jouw concept een mooie aanvulling op het winkelaanbod in Lanaken? Stel je concept voor aan de jury van “Pand zoekt ondernemer” en misschien win jij wel een instapklaar pand voor 1 jaar!

Gedurende 1 jaar kun jij als starter gratis gebruik maken van het handelspand gelegen op de hoek van het Molenweideplein naast de ING bank. In het eerste jaar dien je enkel de nutsvoorzieningen en taxen te betalen, voor de rest niets! Vanaf het tweede jaar kun je het pand verder huren tegen € 95 per m² per jaar. De winnaar krijgt ook gratis startersadvies van Unizo Lanaken en een energiecheque t.w.v. € 500 aangeboden.

Voorwaarden, wedstrijdreglement en informatie over de starterspremie kun je vinden op:

www.lanaken.be/pandzoektondernemer Starterspremie als stimulans voor startende ondernemers en aanpak leegstand Reviewed by Holtackers Reclamegroep on 10:56 Rating: 5

Geen opmerkingen:

All Rights Reserved by Holtackers Reclamegroep © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by UP-TO-DATE WebDesign

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

UP-TO-DATE WebDesign | (c) 2014 Holtackers Reclamegroep. Mogelijk gemaakt door Blogger.