Laatste Nieuws

recent

Week van de mobiliteitDe week van de mobiliteit is een campagne voor duurzame mobiliteit en bewust autogebruik. Maar het is echter ook een warme oproep aan iedereen om de auto op stal te laten, een oproep die kracht wordt bijgezet tijdens de FietsTelweek, Car Free Day en de autoluwe schoolweken.

Vanuit onze gemeente willen we dit jaar vooral aan 3 projecten aandacht schenken:De Autoluwe schoolweken van 7 t.e.m. 22 september 

In deze weken worden de leerlingen van de lagere scholen aangemoedigd om te voet, met de fiets of het openbaar vervoer naar school te gaan. Telkens ze NIET met de auto naar school gaan krijgen zij een stempel. Hebben ze tussen 7 en 22 september ten minste 11 stempels verzameld dan krijgen ze een cinematicket van ons cadeau.

De Car Free Day op 17 september 

Tijdens deze dag laten we de wagen thuis. Gaan we carpoolen met collega’s, nemen we het openbaar vervoer of, indien je een echte sportieveling bent, gaan we met de fiets naar het werk.

De FietsTelweek van 16 tot 22 september: Elke fietser telt 

Spring op je fiets en laat je tellen tijdens de allereerste FietsTelweek van 16 tot 22 september! Of tel zelf met de gratis FietsTelApp. Tijdens de FietsTelweek telt elke fietser en fietskilometer in Vlaanderen. Door jou fietsverplaatsingen te delen brengen we voor het eerst fietsgedrag in Vlaanderen in kaart. Hoe meer we weten over de fietsers, hoe beter het mobiliteitsbeleid hierop kan inspelen.

Voor meer info of wens je een raamaffiche, dan kan je contact opnemen met:
Dienst mobiliteit mobiliteit@lanaken.be T 089 730 766 
Week van de mobiliteit Reviewed by Holtackers Reclamegroep on 10:43 Rating: 5

Geen opmerkingen:

All Rights Reserved by Holtackers Reclamegroep © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by UP-TO-DATE WebDesign

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

UP-TO-DATE WebDesign | (c) 2014 Holtackers Reclamegroep. Mogelijk gemaakt door Blogger.