Laatste Nieuws

recent

OC Berenhof krijgt nieuwe parking en plein voor jeugdbeweging


De gemeenteraad heeft het dossier voor de omgevingswerken aan Oc Berenhof in Veldwezelt goedgekeurd. 

In de loop van 2015 wordt gestart met de aanleg van een parking voor 108 voertuigen. Verder wordt voorzien in een plein voor de jeugdbeweging, wordt er werk gemaakt van een goede toegankelijkheid, komen er half ondergrondse glasbollen en worden er waterbuffers voorzien. Aan het dossier hangt een prijskaartje van €658.000.

De werken worden een vrij gecompliceerde, technische aangelegenheid omwille van de grote niveauverschillen die moeten overwonnen worden vanaf de voorkant van het gebouw, nabij de Berenhofstraat tot aan de achterkant van de 2e fase van het gebouw.

In het ontwerp wordt een pleinfunctie voorzien, speciaal om de jeugd van de KSJ de kans te bieden daar hun spelnamiddagen te kunnen organiseren. Ook is er speciale aandacht geschonken aan de toegankelijkheid. Het bestaande voetpad naast de zaal zal verbreed worden. Er komen 7 parkeerplaatsen voor mensen met een beperking, een stalling voor 36 fietsen en er worden half ondergrondse glasbollen geplaatst zodat de verenigingen na afloop van hun activiteiten hier al gebruik van kunnen maken.

De parking wordt aangelegd in betonstraatstenen. Er is bijzondere aandacht gegaan naar de waterafvoer. Om dit optimaal te laten verlopen zullen er ondergrondse waterbuffers aangelegd worden. Verder komen er ook nog zitbanken en zal de technische dienst voorzien in de groenaanleg van de omgeving.

De aanleg zal gefaseerd gebeuren. Hierdoor blijft gedurende de werken altijd minstens 1 deel van OC Berenhof beschikbaar voor activiteiten van de verenigingen. De werken starten volgend voorjaar.
OC Berenhof krijgt nieuwe parking en plein voor jeugdbeweging Reviewed by Holtackers Reclamegroep on 10:49 Rating: 5

Geen opmerkingen:

All Rights Reserved by Holtackers Reclamegroep © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by UP-TO-DATE WebDesign

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

UP-TO-DATE WebDesign | (c) 2014 Holtackers Reclamegroep. Mogelijk gemaakt door Blogger.