Laatste Nieuws

recent

Nauwere samenwerking gemeente en Ocmw


Het gemeentebestuur en het Ocmw zullen vanaf 2015 nauwer gaan samen werken. Op de gemeenteraad van september werd hiervoor de goedkeuring verleend. Tot op heden werken de gemeente en het Ocmw samen op een occasionele en vrijblijvende wijze.

Het nieuwe Vlaamse regeerakkoord stimuleert een betere en structurele samenwerking en eist een volledige integratie tegen 2019. In Lanaken zal die samenwerking reeds in 2015 van start gaan.

Vanaf 1 juni 2015 zullen de taken van de huidige OCMW secretaris overgenomen worden door de gemeentesecretaris. Hetzelfde geldt door de taken van de financieel beheerder van het OCMW. Deze zullen vanaf die datum worden overgenomen door de financieel beheerder van het gemeentebestuur.

Wat de geëigende OCMW-diensten betreft zoals de sociale dienst, thuisdiensten (poetsdienst, maaltijdbedeling, minder mobielen centrale en personenalarm) serviceflats en dienstencentrum wordt het beleid bepaald door de OCMW-raad in samenspraak met het gemeentebestuur.

In het verlengde van deze samenwerking zal er ook een nieuw dienstencentrum gebouwd worden. Met een seniorenloket waar alle mogelijke info voor deze doelgroep te verkrijgen is en een ruimte waar er activiteiten, vormingslessen en ontspanningsactiviteiten voor ouderen kunnen plaatsvinden.
Nauwere samenwerking gemeente en Ocmw Reviewed by Holtackers Reclamegroep on 10:55 Rating: 5

Geen opmerkingen:

All Rights Reserved by Holtackers Reclamegroep © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by UP-TO-DATE WebDesign

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

UP-TO-DATE WebDesign | (c) 2014 Holtackers Reclamegroep. Mogelijk gemaakt door Blogger.