Laatste Nieuws

recent

Vrijwillige zwerfvuil- opruimers houden onze gemeente mee proper


Net als andere gemeenten zit Lanaken met een probleem: zwerfvuil. Blikjes, flesjes, verpakkingen, strooifolders, hondenpoep en sluikstorten ontsieren ons straatbeeld tot grote ergernis van het grootste deel van de bevolking. Het opruimen kost trouwens handenvol geld. Zwerfvuil is en blijft een hardnekkig maatschappelijk probleem.

Dagelijks is een vast team van de technische dienst in de weer met het inzamelen van gemeentevuil. Gemeentevuil bestaat uit marktafval, straat- en veegvuil, afval van publieke vuilnisbakken, sluikstorten, ... De afvalbakken die geplaatst worden bij evenementen of festiviteiten zijn hierbij inbegrepen. Ook het afval dat door de vrijwillige zwerfvuilopruimers ingezameld wordt, valt hieronder. Om al het afval en zwerfvuil op te halen, werkt de dienst Afvalzorg met duidelijk afgebakende regio’s: Lanaken- centrum en deelgemeenten, de gewestwegen (vnl. Europalaan), het fietsroutenetwerk, de gemeentewegen en openbare parkings. Vorig jaar werd circa 241 ton afval ingezameld.

In juli 2013 ging het project ‘vrijwillige zwerfvuilopruimers’ in Lanaken van start. Een groep van 34 enthousiaste vrijwilligers ruimt regelmatig én onbezoldigd in hun buurt op. Ze ontvangen gratis vuilzakken, handschoenen en grijpers. Het ingezameld zwerfvuil wordt door de technische dienst opgehaald. Een groot aantal vrijwilligers ruimt in Veldwezelt op (44%). Gellik scoort ook nog vrij goed (20%). Het overige deel is actief in Smeermaas (14%) en Oud-Rekem (11%). In Lanaken- centrum en Neerharen zijn geen vrijwilligers actief.

Misschien ben je al zo iemand die regelmatig zwerfvuil opruimt in jouw straat of ben je bereid om dat in de toekomst te doen? Engageer je dan als vrijwillige zwerfvuilopruimer en neem contact op met de dienst Duurzaamheid op 089 730 776 of via leefmilieu@lanaken.be
Vrijwillige zwerfvuil- opruimers houden onze gemeente mee proper Reviewed by Holtackers Reclamegroep on 12:04 Rating: 5

Geen opmerkingen:

All Rights Reserved by Holtackers Reclamegroep © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by UP-TO-DATE WebDesign

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

UP-TO-DATE WebDesign | (c) 2014 Holtackers Reclamegroep. Mogelijk gemaakt door Blogger.