Laatste Nieuws

recent

Chateau Maestricht


‘De Smaak van Lanaken’ scoorde op ‘Château Maestricht’


Vorige maand ging het proefevenement ‘Château Maestricht’ door op het Vrijthof in Maastricht. Meer dan 50 producenten van streekproducten uit België en Nederland presenteerden zich aan culinaire liefhebbers. Het gemeentebestuur bood een aantal producenten van streekproducten uit Lanaken de gelegenheid om zich tijdens de beurs Château Maestricht te presenteren aan het grote publiek. Het gemeentebestuur wil hiermee Lanaken meer op de kaart zetten als onderdeel van een regio waar je culinair kunt genieten. Bovendien past de samenwerking met Maastricht perfect in het plaatje van het nieuw citymarketingplan.

Het gemeentebestuur was de voortrekker en de coördinator om vanuit Lanaken enkele lokale voedingsproducenten de kans te bieden zich te presenteren op Château Maastricht. Zo waren slagerij Slootmaekers (erkend streekproduct Maaslandse rauwe ham), chocolaterie Darius (diverse chocoladecreaties), Domein Hocht (artisanaal bereid appelsap), Perron Bieren (zelf gebrouwen bieren) en de bijentelersbond (honing) aanwezig. Toerisme Lanaken sloot de rij af met de Lanakense Broeder Bertus Jenever, de Woalbertinekeslikeur en het appelsap van Domein Pietersheim.

Tijdens de beurs werden er vanuit de daartoe speciaal ingerichte kookstudio door diverse chef-koks kookdemonstraties verzorgd. Ook hier ontbrak Lanaken niet. Zaterdag stond Filip Jeurissen van Chocolaterie Darius aan het fornuis voor een Moelleux van fondantchocolade met een sausje van een roodfruitbier en een chocolade van 75% cacao. Dit werd aangeboden op een bordje met een verse salade van Jonagold, verse munt, sinaasappelsap en stroop van Conferenceperen met rode wijn. De dag nadien viel de eer dan te beurt aan de sous-chef van Hostellerie La Butte aux Bois. Hij serveerde een hapje van Hazenrugfilet vergezeld van een kroketje van Bloedworst van slager Jef Otten tezamen met Ganzenlever aangevuld met een vleesballetje gedrenkt in een rode confituur. Het geheel werd afgewerkt met rode biet gedrenkt in een vinaigrette vergezeld van Spitskoolblokjes met minispruitjes en erwtenkruid. “Een lekkernij om duimen en vingers van af te likken” aldus het citaat van een enthousiaste bezoeker.

Lanaken heeft zich tijdens deze beurs Château Maestricht voor het eerst van zijn Culinaire kant Laten zien en ‘De Smaak van Lanaken’ op de kaart gezet. Het smaakt alleszins naar meer!
Chateau Maestricht Reviewed by Holtackers Reclamegroep on 16:02 Rating: 5

Geen opmerkingen:

All Rights Reserved by Holtackers Reclamegroep © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by UP-TO-DATE WebDesign

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

UP-TO-DATE WebDesign | (c) 2014 Holtackers Reclamegroep. Mogelijk gemaakt door Blogger.