Laatste Nieuws

recent

Stormloop inschrijvingen Academie

Stormloop bij inschrijvingen Academie door Champions League-niveau


De minister van onderwijs heeft het pilootproject “gelijktijdige opstart notenleer en instrument” opnieuw verlengd. Het project werd dit schooljaar schoolbreed geïmplementeerd. Dit betekent dat de academie de 1ste Vlaamse academie is waarbij alle jongeren vanaf 8 jaar onmiddellijk met instrument starten.

Het loopt storm want er zijn nu reeds inschrijvingen voor volgend schooljaar. Indien het lestijdenpakket en de infrastructuur (aantal lokalen) het toelaten, heeft de academie ook volgend schooljaar de intentie om zoveel mogelijk jongeren vanaf 8 jaar met instrument te laten starten. Er werden enkele criteria opgesteld om de grote vraag in goede banen te leiden:7-jarige leerlingen uit de klassen muzische initiatie genieten voorrang en komen eerst op de “wachtlijst” instrumentnieuwe geïnteresseerden kunnen nu reeds inschrijven voor volgend schooljaar: de datum van inschrijving bepaalt de plaats op de “wachtlijst”. Online op www.academielanaken.bede academie streeft een bewuste keuze van het instrument na: nieuwe leerlingen dienen de opendeurdag van zaterdag 1 februari 2014 tussen 9.30 – 12.00 uur bij te wonen. Die dag worden immers alle instrumenten / disciplines voorgesteld

Twijfelt uw kind dan nog tussen een aantal instrumenten? Geen probleemTraditiegetrouw organiseert de academie in februari een “opendeurmaand”. Hierbij worden elke avond 2 à 3 disciplines voorgesteld en uitleg verstrekt. Daarenboven bestaat nog de mogelijkheid om proeflessen te volgen.Noteer deze data alvast in uw agenda. Meer details i.v.m. het aanbod van instrumenten in de “opendeurmaand” vindt u binnenkort op onze website of in een volgende editie van attent.

Leerlingen uit de JongTalentenklas vallen opnieuw in de prijzen

Na een strenge selectie werden 3 leerlingen weerhouden voor de finale van dé nationale jongerenwedstrijd “Belfius Classics”. Deze vond medio november plaats te Brussel. Volgende leerlingen slaagden “cum laude”:
Mathy Hoessels
Leerling slagwerk in de klas van Ken Theunissen, behaalde een 2de prijs met 88%. Hij kreeg daarmee de hoogste score van de slagwerkers.
Koen Ubahgs
Leerling klarinet in de klas van Nico Venken, behaalde eveneens de hoogste score van de klarinetten en keerde huiswaarts met een 1ste prijs en 91%. De leerlingen werden aan de piano begeleid door Fans Schockaert.
Stijn en Koen Ubaghs
In de discipline kamermuziek leverden de broers Stijn en Koen Ubaghs, respectievelijk piano en klarinet, dan weer een knalprestatie. Zij behaalden de hoogste score en een 1ste prijs met 93%. Het duo speelde o.m. een werk van “huiscomponist” Martin Slootmaekers. Deze schreef het werk speciaal voor het talentvolle duo en voor deze wedstrijd.

Deze leerlingen werden voorbereid door Nico Venken en Inez Bovens.

De laureaten worden einde februari 2015 geproclameerd in de Koninklijke Muntschouwburg te Brussel: niet zomaar een wedstrijd dus! U ziet het de academie is uw vertrouwen meer dan waard.


Stormloop inschrijvingen Academie Reviewed by Holtackers Reclamegroep on 16:00 Rating: 5

Geen opmerkingen:

All Rights Reserved by Holtackers Reclamegroep © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by UP-TO-DATE WebDesign

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

UP-TO-DATE WebDesign | (c) 2014 Holtackers Reclamegroep. Mogelijk gemaakt door Blogger.