Laatste Nieuws

recent

Feestmaand

Artikel van de maand

Feestmaand


Met Sinterklaas, de kerstdagen en oud-nieuw, in één en dezelfde maand, mag je december absoluut en met recht dé feestmaand noemen. Van cadeautjes geven en krijgen, over de aangeklede tafel naar een sylvesterparty. Altijd feest!

De aangeklede tafel

Om de aanloop naar je diner op te fleuren, kun je opteren voor feestelijke hapjes. Kies voor makkelijke aperitiefhapjes en amuses: een zalmmousse, een kingcrabcocktail of een warm soepje. En waarom geen tartaar van zalm op een lepeltje ? En speciale hapjesborden scoren ook altijd op een feestje. Momenteel kun je van zowel de traiteur als bij het grootwarenhuis de meest exquise ingrediënten vinden voor een lekkere maaltijd. Dus dat wordt alsmaar handiger. Op sommige plaatsen worden zelfs de wijnen meteen bij het gerecht gesuggereerd. Zeker zo handig wanneer je er weinig verstand van hebt. Dat is iets anders met de tafelaankleding. Tafeltje-dek-je gebeurt minder automatisch. Het blijft immers niet bij wat kaarsen, servetten in matchende kleuren, maar een tafel vraagt veel meer. Kijk eens rondom je en probeer je feestdis te integreren in je interieur. Strak-modern als contrast tegen je klassieke omgeving? Of black-and-white ten opzichte van bloemen? Werk je met een thema, dan kan daar één en ander in passen. Denk bv aan leuke decoratiestukken, huisinrichting, eetgerei. Beperk kleuren en patronen, anders wordt het overkill. Harmonie creëer je met lijnen. Ronde borden vragen dito kaarsen. Witte borden zijn handig, ze laten het gerecht beter spreken. En je kunt de borden mooi per gerecht op elkaar stapelen. Oogt prachtig! Een tafelloper vraagt om een langwerpig decoratiestuk. Let op dat de tafelgenoten elkaar nog kunnen zien tussen de kandelaars door! Een handige manier om de gasten hun tafelplaats aan te wijzen, zijn kleine presentjes: een naamkaartje, een voorwerp verbonden aan de servet, laat je fantasie maar spreken. Naarmate de avond vordert zorgt gedempt licht of kaarslicht erg goed voor een gezellige of intieme sfeer.

Tenue de ville

Afhankelijk van hoe mondain het feest wordt dat je bezoekt, zal men je uitnodigen in ‘tenue de ville’ oftewel stadskledij, dan wel in smoking en cocktaildress. De trends in feestelijke kleding zijn groot. Tenue de ville betekent dat je kiest voor subtiel gestreept of een effen donker pak. Dames gaan dan voor een mantelpakje met mooie blouse. Avondkledij varieert van lang tot kort en in alle kleuren. Al blijft zwart stijlvol. Het geheel oogt momenteel wat strakker , waarbij mooie rechtgelijnde jurken trendy zijn. Applicaties op stoffen waaronder kraaltjes en glitters zijn erg in. Gaan we dansen? De hakken ogen weer hoger en de laarzen zijn weer overknees . Heren kiezen zowel voor antraciet grijs als voor lichtere kleuren. Waarom de strakgelijnde Italiaanse snit niet eens combineren met een mooie koltrui? En weet: de stropdas mag, maar moet niet meer. Een sjaaltje oogt vlot en een strikje zelfs sjiek. En weet: de dresscode kun je als gast nooit ter discussie stellen. Immers de gastvrouw of – heer hebben er immers alles aan gedaan om het je naar de zin te maken. Dan breng je eenvoudig weg het respect op door je te kleden volgens afspraak, toch?

Geschenk cadeau

Een attentie geven of krijgen, het doet steeds plezier. Om het goede geschenk te kiezen, kun je vooraf subtiel en hoffelijk al eens polsen wat er op het verlanglijstje staat. Parfum blijkt een vaak gekozen eindejaarscadeau. Ga je voor een vlotte geur, dan wel voor een geraffineerd parfum? Weet dat mannen al eens willen wisselen! Of hou je het liever neutraal en opteer je voor een giftcard? Er zijn mogelijkheden te over. Zorg voor een persoonlijke toets, een kaartje, een bijschriftje, dat maakt het geheel helemaal af. En dan mag het feest beginnen, nietwaar ?

Anne-Marie Welkenhuyzen-Jacob

Foto’s: Fleuramour, Kasteel van ordingen, Coloma e.a.Feestmaand Reviewed by Holtackers Reclamegroep on 15:33 Rating: 5

Geen opmerkingen:

All Rights Reserved by Holtackers Reclamegroep © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by UP-TO-DATE WebDesign

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

UP-TO-DATE WebDesign | (c) 2014 Holtackers Reclamegroep. Mogelijk gemaakt door Blogger.