Laatste Nieuws

recent

Fietspad Bilzerbaan

Groen licht voor Fietspad Bilzerbaan

Het dossier van de aanleg van de fietspaden langs de Bilzerbaan in Veldwezelt is in een stroomversnelling gekomen. In de loop van 2015 zullen de fietspaden die nu stoppen aan de gemeentegrens met Bilzen doorgetrokken worden tot in Veldwezelt.

De Bilzerbaan is een gewestweg. De aanleg van de fietspaden op deze plaats valt onder de verantwoordelijkheid van het Agentschap Wegen en Verkeer. Destijds werden de fietspaden vanuit Bilzen richting Veldwezelt aangelegd tot aan de gemeentegrens. Het dossier is administratief en budgettair in de fase gekomen dat de uitvoering van de werken gepland kan worden.

Aanleg fietspaden 

In het landbouwgebied tussen Mopertingen en Veldwezelt komen er 2m brede, vrij liggende fietspaden die door groen van de rijbaan gescheiden zijn. Open grachten zullen er het overtollige hemelwater afvoeren. Ter hoogte van het kruispunt met de Rosmeerweg en de Omloopstraat komt een verhoogd verkeersplateau. In de bebouwde kom zullen de fietspaden aan de versmalde rijweg grenzen. Door een asverschuiving in het wegdek kan er telkens aan een zijde van de weg geparkeerd worden.

Werken aan waterafvoer 

De aanleg van de fietspaden zal gepaard gaan met werken aan de waterafvoer in de omgeving. Er wordt een gescheiden riolering aangelegd zodat de afwatering van het hemelwater van de Bilzerbaan zal gebeuren via het Albertkanaal. Op de Molenpoel zal er ook een gescheiden riolering aangelegd worden. Hierdoor kan het overige afvalwater van de N2 via de bestaande riolering op het Strodorp afgevoerd worden. In het landbouwgebied worden bekkens gebouwd om het overtollige regenwater op te vangen zodat het in de bodem kan infiltreren.

Informatieavond 

Het gemeentebestuur zal omtrent deze werken nog een informatieavond organiseren waar alle betrokkenen op uitgenodigd worden. Het is nog niet mogelijk een exacte timing van de werken mee te geven. Wel is duidelijk dat deze pas zullen plaats vinden na het bouwerverlof van 2015.


Fietspad Bilzerbaan Reviewed by Holtackers Reclamegroep on 15:40 Rating: 5

Geen opmerkingen:

All Rights Reserved by Holtackers Reclamegroep © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by UP-TO-DATE WebDesign

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

UP-TO-DATE WebDesign | (c) 2014 Holtackers Reclamegroep. Mogelijk gemaakt door Blogger.