Laatste Nieuws

recent

Politiezone Lanaken - Maasmechelen

Politiezone Lanaken - Maasmechelen

 Woninginbraak? 1 dag niet!


 Wat kan je zelf doen om een inbraak te voorkomen? Veel, zo weten preventiespecialisten. Op donderdag 11 december krijgt België een eerste nationale actiedag tegen woninginbraken: ‘1 dag niet’! Het initiatief – gedragen door de overheid en de politie – moet burgers bewustmaken van hun eigen preventierol in de strijd tegen woninginbraak. Want elke dag komen er bij 200 Belgen inbrekers over de vloer. Op de website www.1dagniet.be kan je je eigen initiatief posten en vind je tal van preventietips en originele ideeën van andere initiatiefnemers.

Nationale actiedag op 11 december wil burger sensibiliseren rond inbraakpreventie

Aandacht voor woninginbraken.
De omschakeling naar het winteruur gaat ‘traditiegetrouw’ gepaard met een stijging van het aantal woninginbraken. Dieven liggen dan vooral ‘s avonds op de loer om hun slag te slaan. Alleen maar meer patrouilles de baan opsturen levert niet altijd het gewenste resultaat op.


Hoe kunt u de politie (en uzelf) helpen?
 3 belangrijke tips.Sluit alles degelijk af bij het verlaten van de woning. Dit lijkt simpel, toch merken we op dat in een kleine 10% van de gevallen de daders zijn binnengeraakt via een open deur of venster!

Licht is een cruciale factor in uw beveiliging.
 Zorg voor goede verlichting achteraan de woning die automatisch (via sensor) aangaat.Nog belangrijker dan buitenverlichting is binnenverlichting. Met binnenverlichting kan u uw afwezigheid perfect camoufleren. Simpele (mechanische) tijdklokjes die automatisch inschakelen bij valavond doen de dief twijfelen. U voorziet best enkele tijdklokjes in verschillende vertrekken. Zo geeft u de indruk dat er ‘beweging’ is in huis. Uit onderzoek blijkt dat de potentiële dief eerst op zoek gaat naar woningen die er bij valavond donker en verlaten bijliggen.

Meldingsbereidheid – BEL 101
De politie vraagt u met aandrang om onmiddellijk op de hoogte gesteld te worden als u iets verdachts opmerkt bij u in de buurt. Het kan gaan om allerlei zaken: verdachte personen of wagens, deur-aan-deur verkopers die u wat ‘raar’ overkomen, enz. Twijfel niet teveel of u iets of iemand verdacht vindt, maar meldt het ons via het nummer 101: 24u/24 en 7d/7. Voorkomen is altijd beter dan genezen...

Politiezone Lanaken-Maasmechelen actief op Twitter

Volg ons op Twitter

Naast een eigen website communiceert de politie Lanaken-Maasmechelen nu ook via Twitter. Volg ons via @politiezone5853 en blijf op die manier op de hoogte van het politienieuws uit je gemeente.

LOKALE POLITIE LANAKEN-MAASMECHELEN T 089 474 747 info@pzlanaken-maasmechelen.be www.pzlanaken-maasmechelen.be 
@Politiezone5853

Dieren en vuurwerk


De lokale politie Lanaken-Maasmechelen wenst iedereen veel plezier tijdens de komende feestdagen maar roept op om ook aan de dieren te denken. Mensen vinden vuurwerk mooi en spannend maar voor veel dieren is dit een zeer angstaanjagend verschijnsel. Dieren begrijpen er niets van en worden heel angstig, ze lopen in paniek weg van het lawaai en de lichtflitsen. Elk jaar opnieuw lopen dieren verloren of raken ze gewond. Steek dus liever geen vuurwerk af en hou zeker rekening met volgende tips:
Hou alle huisdieren goed binnen van zodra het donker wordt. Sluit alle ramen en deuren goed af, haal de rolluiken helemaal naar beneden en sluit de gordijnen. Laat het licht aan en de radio of TV spelen om het ergste lawaai en licht van het vuurwerk te dempen. Als je hond zeer gevoelig is voor harde knallen, vraag de dierenarts dan een licht kalmeermiddel voor te schrijven.Zet konijnen, hamsters en andere dieren in hun kooi en plaats ze binnen of in een goed afgesloten stal of garage.
Hou paarden, ezels, pony’s en runderen zoveel mogelijk op stal. 
Steek nooit vuurwerk af in de onmiddellijke omgeving van een dier. Let erop dat ook in de aangrenzende weiden geen dieren staan, ook grotere dieren zoals paarden en koeien hebben veel schrik van vuurwerk.Stel het vuurwerk zo laat mogelijk op en controleer voor het aansteken of de dieren er zich niet verstopt hebben (konijnen en egeltjes bijvoorbeeld).Waarschuw je buren en de plaatselijke boeren op tijd als je van plan bent om vuurwerk aan te steken. Zo kunnen ook zij de nodige maatregelen nemen.

Handige tips voor gebruik van de wagen tijdens de komende winterperiode

Controleer spanning en profieldiepte van de banden, drie tot vier millimeter is in de winter het minimum. Rij veilig, rij winterbanden.

1. Goed zicht is van levensbelang. Controleer de staat van de ruitenwissers en vervang ze indien nodig. Voor je veiligheid is de ruitenwisservloeistof ‘s winters van groot belang, want de ruiten worden snel vuil door opspattend strooizout, controleer regelmatig of je nog voldoende vloeistof hebt en voeg een antivriesmiddel toe.
2. Controleer de verlichting van je auto. Een kapotte lamp, een kapotte zekering,...
3. Rubbers kunnen vastvriezen. Dat geldt voor de ruitenwissers, maar ook voor de deurrubbers. Om vastvriezen te voorkomen smeer de rubbers in met rubbervet of talkpoeder.
4. Bevroren (portier) sloten ontdooi je met een slotontdooier. Die je niet in de auto, maar in je jaszak bewaart. Zorg er eveneens voor dat er een ijskrabber en een spuitbus met ruitontdooier in de auto liggen, handig als er sneeuw is gevallen of als de ruiten bevroren zijn.
5. Het koelsysteem dient van voldoende antivriesmiddel voorzien te zijn, laat het koelsysteem en de ruitensproeier van de auto beveiligen tegen temperaturen van minimaal - 30°.
6. Zet je auto niet op de handrem, maar in een versnelling. De handrem zou kunnen vastvriezen;
7. Zorg ervoor dat je batterij in goede staat is.
8. Geef je auto voor de winter een goede poetsbeurt en onderhoud (tijdens de winter regelmatig). Strooizout tast het chassis, carrosserie en banden aan.
9. Het is verstandig om door een specialist preventief onderhoud aan je auto te laten uitvoeren.

Politiezone Lanaken - Maasmechelen Reviewed by Holtackers Reclamegroep on 09:37 Rating: 5

Geen opmerkingen:

All Rights Reserved by Holtackers Reclamegroep © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by UP-TO-DATE WebDesign

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

UP-TO-DATE WebDesign | (c) 2014 Holtackers Reclamegroep. Mogelijk gemaakt door Blogger.