Laatste Nieuws

recent

Gellik krijgt vernieuwde zaal


Het gemeentebestuur kent een investeringstoelage van €400.000,- toe aan de Koninklijke Harmonie De Hoop in Gellik voor de renovatie van zaal Esperanza. Hierdoor zal men in Gellik vanaf 2016 beschikken over een volwaardige zaal die de vergelijking met de reeds bestaande ontmoetingscentra in de andere deelgemeenten kan doorstaan.

In Lanaken beschikt iedere deelgemeente over uitstekende gemeentelijke infrastructuur waar verenigingen maar ook particulieren terecht kunnen voor de organisatie van evenementen. In Gellik was een dergelijke zaal er tot op heden nog niet.

Het gemeentebestuur heeft verschillende pistes onderzocht. De renovatie van OC ’t Kloester was geen optie aangezien deze ruimte te klein is en een uitbreiding hier niet echt mogelijk was. De bouw van een nieuwe zaal op een andere locatie was financieel dan weer minder aantrekkelijk. De renovatie van zaal Esperanza is daarentegen een win-win situatie voor alle betrokkenen. De harmonie krijgt een gloednieuwe zaal die verhuurd moet worden aan dezelfde voorwaarden zoals de andere ontmoetingscentra in Lanaken.

Zaal Esperanza zal na de verbouwingen voldoen aan alle mogelijke vereisten qua comfort en veiligheid. Tijdens de werken zal de harmonie terecht kunnen in het auditorium van de Academie voor Muziek en Theater voor hun repetities en eigen evenementen. Ook OC t’ Kloester blijft tijdens de werkzaamheden beschikbaar voor verenigingen om hun activiteiten te organiseren.
Gellik krijgt vernieuwde zaal Reviewed by Holtackers Reclamegroep on 10:57 Rating: 5

Geen opmerkingen:

All Rights Reserved by Holtackers Reclamegroep © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by UP-TO-DATE WebDesign

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

UP-TO-DATE WebDesign | (c) 2014 Holtackers Reclamegroep. Mogelijk gemaakt door Blogger.