Laatste Nieuws

recent

Dienstencentrum

Nieuw lokaal dienstencentrum met seniorenloket

Om aan de zorg- en informatiebehoeften voor senioren in onze gemeente tegemoet nderhouden van sociale contacten.

Het lokaal dienstencentrum zal informatieve, recreatieve en vormende activiteiten aanbieden voor senioren. Men zal er terecht kunnen met vragen over thuiszorg, informatiemomenten bijwonen, meedoen aan allerlei hobbyactiviteiten zoals yoga- of knutselsessies of lessen volgen om bijvoorbeeld met de computer te leren werken.

Naast het lokaal dienstencentrum komt er een seniorenloket en worden alle huidige OCMW diensten die gericht zijn op het seniorenpubliek hier onder gebracht. De activiteiten in het lokaal dienstencentrum zijn specifiek bedoeld om de zelfredzaamheid en het sociale netwerk van de deelnemers te versterken. Ze gebeuren in onderlinge afstemming of samenwerking met de lokale verenigingen en organisaties die gelijksoortige activiteiten aanbieden.

De lokale dienstencentra bieden ook hulp bij activiteiten uit het dagelijkse leven. De bezoeker kan er bijvoorbeeld naar de kapper gaan, hulp krijgen bij het wassen, voetverzorging krijgen en andere hygiënische zorgen, hij/zij kan er warm eten, hulp krijgen bij het boodschappen doen, buurthulp en vervoer krijgen, … Het centrum helpt senioren om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen.

Daarnaast vervangt Vzw Welzijnscampus Huize Sint-Anna haar oude gebouw door een nieuw innovatief woonzorgcentrum met een capaciteit van 105 bedden, samen met een dagverzorgingscentrum, een centrum voor kort verblijf en een polyvalante zaal. Als dit woonzorgcentrum klaar is zullen de huidige inwoners van het rusthuis St. Anna hier hun intrek nemen. Het huidige woonzorgcentrum, vaak nog rusthuis genoemd, zal nadien afgebroken worden.

De kostprijs voor het lokaal dienstencentrum bedraagt €1,9 miljoen. De investering van het woonzorgcentrum zal €16,5 miljoen gaan kosten. Op deze investering is een toelage mogelijk van €648.000 voor het dienstencentrum en €8,3 miljoen gespreid over 20 jaar voor het wzc. Het toelagedossier ligt ter goedkeuring voor bij de bevoegde minister.

De planning is dat met de bouw van het project kan gestart worden in de loop van volgend jaar.
Dienstencentrum Reviewed by Holtackers Reclamegroep on 15:45 Rating: 5

Geen opmerkingen:

All Rights Reserved by Holtackers Reclamegroep © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by UP-TO-DATE WebDesign

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

UP-TO-DATE WebDesign | (c) 2014 Holtackers Reclamegroep. Mogelijk gemaakt door Blogger.