Laatste Nieuws

recent

Kort nieuws

Kort nieuws

Besparende kerstverlichting in Lanaken-centrum

De vzw middenstand en het gemeentebestuur gaan het gebruik van de kerstverlichting de komende periode aanpassen. Naar aanleiding van het dreigend stroomtekort in ons land, waarbij ook verschillende straten in Rekem betrokken zijn, zal men enkele wijzigingen doorvoeren die voor besparingen zorgen maar die toch zorgen voor een gezellige koopsfeer tijdens de inkoopperiode voor de feestdagen. Er werd volledig overgeschakeld naar ledverlichting wat een flinke besparing oplevert. Daarnaast worden ook de branduren ingekort. De kerstverlichting zal branden van 16u tot 21u i.p.v. 15u tot 23u en zal definitief doven op 6 januari i.p.v. 31 januari.

OC Kleinveld Rekem krijgt verhard binnenplein

Buitenschoolse kinderopvang Villa Kakelbont en KSJ Rekem maken het meest gebruik van dit binnenplein. Het dient als speelplaats voor de kinderen. Door de aanpassingen zal de veiligheid van de kinderen tijdens het spelen verhoogd worden. Momenteel zijn er nog gedeeltes die niet verhard zijn en die voorzien zijn van vuile boomschors. Kostprijs: € 5.393.

Verenigingen ontvangen toelage voor onderhoud aan buitensport-accommodaties

Naar jaarlijkse gewoonte krijgen sportverenigingen een toelage uitbetaald voor het onderhoud aan gemeentelijke buitensportaccommodaties. 8 verenigingen dienden een aanvraag in waaronder VC Kesselt, Fortuna ’56 Smeermaas, TC Lanaken, FC Veldwezelt, Atla, Hondenclub De Meute, Rekem Sport en de Koninklijke LVV. Zij ontvingen samen een toelage van €12.949.

Toewijzingsvoorwaarden voor sociale huurwoningen aangepast

Met deze wijziging wordt tegemoet gekomen aan de specifieke noden voor mensen met een beperking die nood hebben aan een wooneenheid op het gelijkvloers of woningen waar een lift is voorzien. Voorheen kregen personen met een erkende beperking aan de onderste ledematen voorrang om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning. Nu werd deze regeling uitgebreid en kunnen ook beperkingen aan de bovenste ledematen meespelen om de positie op een wachtlijst voor een sociale huurwoning te bepalen. Ook de leeftijd van de mensen speelt een belangrijkere rol in de criteria. Voor de betrokken maakt dit een groot verschil of zij bijvoorbeeld een woning met of zonder lift moeten betrekken, of al dan niet op het gelijkvloers in een appartementencomplex terecht kunnen komen. Meer info: Maaslands Huis, 089 760 921, info@maaslandshuis.be

Gemeentelijke basisschool Rekem krijgt beloning voor haar inzet rond milieuzorg

Vorig jaar heeft men op de gemeentelijke basisschool Rekem hard gewerkt om haar 3de MOS-logo binnen te halen. MOS staat voor Milieuzorg Op School en heeft als doel om het thema milieu op een leuke wijze aan bod te laten komen. De school is dan ook trots dat de geleverde inzet omtrent thema’s natuur, afval en energie beloond werden met het derde MOS-logo.

Hiermee is het drieluik vervolledigd en pronken de drie logo’s aan de ingang van de school. In de toekomst blijft de school zich inzetten voor een milieuvriendelijke en duurzame leeromgeving.GBS Rekem wil zeker alle helpende handen en sympathisanten niet vergeten. Aan ieder van hen een welgemeende ‘dankjewel’ voor alle steun. Proficiat aan alle kinderen, ouders, en het hele schoolteam!
Kort nieuws Reviewed by Holtackers Reclamegroep on 15:49 Rating: 5

Geen opmerkingen:

All Rights Reserved by Holtackers Reclamegroep © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by UP-TO-DATE WebDesign

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

UP-TO-DATE WebDesign | (c) 2014 Holtackers Reclamegroep. Mogelijk gemaakt door Blogger.