Laatste Nieuws

recent

Kuurvakanties in Hongarije

limburgers ontdekken het kuren In hongarije 

Kuurvakanties in Hongarije, een bron van gezondheid


Hongaars water is niet alleen om in te dollen. Het kan eveneens heel heilzaam werken. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, verjonging of minder last wil hebben van reuma of artrose, het water van het Hévíz-meer zorgt voor een vloeibare therapie.

Vulkanisch bronwater

Of het nu zomer of winter is, in het meer van Hévíz kan je altijd een duik nemen. Ook als buiten de sneeuw ligt bedraagt de watertemperatuur nog altijd 25 graden. Het meer van Hévíz is 4,4 hectare groot en staat al eeuwen bekend voor zijn geneeskrachtige waarde. De Romeinen, de Turken, keize-rin Sissi en tot aan de val van de Berlijnse muur ook de Russen deden zich te goed aan het thermaal water van het Hévíz meer.Door zijn bijzondere samenstelling en de vele mineralen heeft het water een heilzame werking voor de huid en voor alle belangrijke bewegingsonderdelen van ons lichaam. Reuma, artrose, nek- en rugpijnen worden naar de achter-grond verwezen voor enkele maanden.

De traditionele Hévíz-kuur bestaat eruit om gedurende maximaal één uur per dag te dobberen in het warme thermaal water en dit gedurende minimum 1 week, maar liever nog twee weken. Het water dringt via de huid door in je lichaam. Je wordt er als het ware in ondergedompeld en de heilzame stoffen zorgen voor verjongingsdynamiek in je ledematen. Per seconde stroomt er 440 liter warm water in het meer vanuit de vulkanische bronkrater die 38 meter onder de zeespiegel ligt. Het water in het meer is op minder dan twee dagen volledig ververst. Van een natuurlijke filtering gesproken.

Grote toeristische attractie


Meer dan 140 kuurhotels zorgen ervoor dat je winter en zomer een perfect vakantiegevoel krijgt in het Hongaarse kuurstadje Hévíz. In de 4 en 5 ster-renhotels tref je meestal drie afdelingen aan. Naast een uitgebreid wellness aanbod en een beautyafdeling is vooral de kuurafdeling bijzonder. Naast een algemene lichaamscontrole wordt vooral aandacht besteed aan rug, nek, schouders, knieën en alle bewegingsonderdelen van het lichaam. Het kuurprogramma dat speciaal op maat samengesteld wordt, bestaat meestal uit een tiental behandelingen. Dit gaat van modder- en andere baden tot een uitgebreid aanbod aan specifieke massages. De meeste hotels tappen thermaal water af uit het Hévíz-meer zodat je ook hier de klassieke kuur kan volgen. Door de jarenlange kuurtraditie beschikken de hotels over uitstekend geschoold personeel die je persoonlijk bijstaan tijdens je kuur.Op elk moment van de dag kan je gratis deelnemen aan tal van sportacti-viteiten zoals aqua jogging, nordic walking enz. Misschien wel de unieke mogelijkheid om een nieuwe hobby uit te testen. Bij een recent bezoek van een Vlaamse parlementaire delegatie kon Burgemeester Gabor Papp met fierheid aankondigen dat Héviz na Boedapest het grootste aantal toeristische overnachtingen realiseert.

Onbekend maakt Onbemind

De Hongaren zijn bijzonder gastvrij. Behalve de bekende gulash tref je in Hongarije op de kaart veel wildgerechten aan. De warme maar aangename temperatuur van mei tot oktober zorgt ervoor dat de 25 Hongaarse wijnregio’s een betaalbaar en heerlijk wijnpakket kunnen aanbieden dat de vergelijking met de klassieke wijnlanden best kan doorstaan. Eten en drinken is goedkoop in Hongarije. Ondanks het feit dat de Hongaren al sedert 2004 bij de Europese gemeenschap horen betaal je er nog steeds met Forinten.

Kortom na de strandvakanties en de vele citytrips maak je best even tijd voor jezelf en je lichaam. Vanuit Airport Dusseldorf kun je wekelijks met een Lufthansa charter naar Hévíz. Een kwartiertje na de landing ben je reeds in het hotel. Kuren in Hongarije betekent kiezen voor een vakantie die nog maanden zal nazinderen in je lichaam. Nog even meegeven dat de mogelijkheid bestaat thuis opgehaald te worden om van en naar Düsseldorf te gaan. En dit alles inbegrepen in de prijs.

Foto’s: Hongarije-reizen; Hévíz Európában - Mészáros T. László fotóival - foto-video Europa KiadóInfo: www.hongarije-reizen.be of www.badheviz.be; tel. +32 (0)476 339909

Kuurvakanties in Hongarije Reviewed by Holtackers Reclamegroep on 16:53 Rating: 5

Geen opmerkingen:

All Rights Reserved by Holtackers Reclamegroep © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by UP-TO-DATE WebDesign

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

UP-TO-DATE WebDesign | (c) 2014 Holtackers Reclamegroep. Mogelijk gemaakt door Blogger.